Thursday, September 4, 2008

Tomat

Tomatimögin
2 kg tükekdatud tomateid
500g sibulaid (poolikuid rattaid)
2 spl soola
1 spl suhkurt
16 tera pipart
1 tl jahvatadud pipart
1spl selleri lehti

keeta 30 minutit

võimalik varieerida erinevate lisadega - seekord näiteks riivitud porgand ja palju-palju suurem sibulakogus:
allikas:http://martinid.blogspot.com/


Tomatisupp:
kõigepealt kuumutada potis
ribadeks lõigutud maitseköögiviljad (porgand, seller, juurseller)
lisada kabatshoki kuubikud, tükeldatud tomatid, pisut jahu, soola
ja pisut hautada koos supilusikatäie tomatipüreega (ketshupiga)
Siis lisada vesi, keeta ja maitsestada.
Juurde hakkida kuivanud saia, sai tuleb ka röstida. Lisaks ka riivitud juust ja hapukoor.

Suppi võib teha ka kanalihatükikeste või makaronidega.
allikas:http://lillepeenar.blogspot.com/

No comments: